• KOFFIE
 • INDUSTRIE
 • CONTACT
 • SERVICE
 • 10 Cup Challenge | Matt Lewin

  manueel versus automatisatie

  Baristakampioen Matt Lewin's 10 Cup Challenge

  Haal een baristakampioen over de vloer. Daag hem uit om 10 koppen koffie te maken. Eerst louter manueel, dan met de hulp van geautomatiseerde baristatools. Kijk naar zijn reactie.

  Dat is wat ze bij Barista Technology moeten hebben gedacht toen ze Matthew Lewin, Australisch baristakampioen 2019 naar hun showroom haalden. De test stond al lang op het lijstje…waarom dan niet meteen met de beste barista van Australië?

  Matt was niet alleen verwonderd door de snelheid van de workflow (10.45 min manueel versus 6.03 min met geautomatiseerde tools) maar ook door de consistentie, kwaliteit en het gebruiksgemak. Hij zag meteen voordeel in de tijdswinst…een praatje slaan met je klanten is er weer bij. Piekuren zijn weer werkbaar en wachtrijen korter.

  Voor de ‘geautomatiseerde’ set-up gebruikte Matt een melkdoseersysteem, Puqpress autotamper en Perfect moose autofoamer. Zijn reactie:

  Ik sta echt versteld van het tijdsverschil tussen de manuele en geautomatiseerde aanpak. (…) 6 minuten voor 10 koppen, wow. Dat is 4.42 min tijdswinst.

  (…)

  Niet enkel kwaliteit en snelheid maar ook consistentie en vooral werkplezier tijdens het hele koffieproces maken een groot verschil. Je kan een praatje maken met klanten én beter focussen op de details. Minimale stress, maximale efficiëntie. De resultaten spreken voor zichzelf.

  (…)

  Wat een verrassende dag. Automatisatie heeft op zoveel vlakken impact op de workflow. Ik ben eerlijk gezegd wel van mijn sokken geblazen. Mocht ik op dit moment een koffiebar hebben, dit is de set-up waar ik voor zou gaan. Sneller, consistenter, gewoon meer kans op fantastische koffie. Volgens mij de weg naar de toekomst.