• KOFFIE
 • INDUSTRIE
 • CONTACT
 • SERVICE
 • OR | School

  Branden als de beste

  Beste leerschool is praktijk

  Koffie branden is een ambacht. En een ambacht kan je leren. Waarom dan niet meteen leren van de meest ervaren koffiebranders, op een top notch koffiebrander of de werkvloer van de branderij?

  Schuilenburg en Or School slaan al eens de handen in elkaar en tonen zowel de groenere boontjes als de meer ervaren roasters alle kneepjes van het koffie branden. Mét optie tot SCA certificering, de meest erkende koffiecertificering ter wereld.

  Waarom cursus koffie branden

  Koffie branden leer je door te doen. Volg je een training koffie branden in Schuilenburg Coffee Campus, dan staan een sample- en shoproaster op je te wachten. Gaat de cursus door bij Or Coffee Roastery, dan wacht je een indrukwekkend arsenaal aan Probat koffiebranders.

  Voor alle koffietrainingen wordt gewerkt in kleine groepjes zodat jij jouw gerichte vragen kan stellen.

  SCA diploma of niet

  Dé officiële instantie op vlak van specialty coffee is SCAE, Specialty Coffee Association Europe. Uiteraard kan je een volleerd koffiekenner worden zonder SCA. Wil je dit echter ook officieel erkend hebben, dan kan je gaan voor een SCA diploma. SCAE heeft verschillende opleidingsprogramma’s van foundation over intermediate tot professional level. SCA trainings worden altijd gegeven door een erkend SCA docent.

   

  Foundation

  Grondige introductie koffiebranden. Wil je punten sprokkelen voor een SCA Roasting Certificaat, dan kan je een theoretisch en praktisch examen afleggen (optioneel).

  Intermediate

  Leer de finesses van heat transfer en de effecten van brandprofielen op smaak. SCA certificering voor dit level kan als je dat wenst (optioneel).

  Professional

  Word een pro en leer hoe verschillende fasen van de brandcyclus fysieke en chemische aspecten van de koffie beïnvloeden.