• KOFFIE
 • INDUSTRIE
 • CONTACT
 • SERVICE
 • JAVA | pack

  Koffie verpakken

  in 1 beweging van folie naar gevuld pakje

  The JAVA Coffee Company is een Belgisch familiebedrijf. Al 4 generaties lang brandt de familie Claes Java-koffie met een hart. Hun koffiebranderij in Rotselaar is een pareltje, JAVA Coffee Houses een vaste waarde in het straatbeeld. www.tjcc.be

  Java koffie wordt traag gebrand. Daardoor krijgt de koffieboon tijd om alle aroma’s ten volle te ontwikkelen. Tussen het branden, afkoelen en verpakken zit nooit meer dan 48 uur.

  JAVA kiest voor een soepele verpakking met slim versheidsventiel. Softpacks hebben een kleinere klimaatafdruk dan pakweg aluminium. Het versheidsventiel laat de vers verpakte koffie rustig ontgassen. Lucht kan niet naar binnen, wel naar buiten…kan u al eens ruiken.

  Koffie bij JAVA verpakken ze zo

  Koffiepakjes rollen van een ICA verpakkingslijn (ze hebben er 2) met geïntegreerde Langguth labelmachine, op maat geïnstalleerd en onderhouden door Schuilenburg. De verpakkingsfolie zit klaar op een rol en wordt vlak afgerold op de ICA CSV40 NTS. De Langguth labeler bevestigt zelfklevende labels van een welbepaalde batch op de folie. Het koffiepakje wordt vervolgens gevormd, gevuld en klaargemaakt voor distributie.

  Verpakken

  ICA CSV40 NTS

  De ICA verpakkingslijn vormt, vult en sluit koffiepakken. Klaar voor verdere distributie.

  verpakkingsmachines

  Labelen

  Langguth 501

  De Langguth labeller zit geïntegreerd in de verpakkingslijn.

  etiketteermachines