schuilenburg

AkzoNobel | Label

verven en coatings

verfemmers automatisch etiketteren

AkzoNobel is een wereldspeler op vlak van verven en coatings. Die worden onder meer verpakt in emmers. Veel emmers. De Machelse vestiging van AkzoNobel België etiketteerde de lege verfemmers handmatig. Vandaag verloopt het kleven automatisch met een selfLAN etiketteermachine: een aanzienlijke winst in tijd, kosten, kwaliteit én werkplezier. akzonobel.com

van 8 uur naar half uur

Met op maat gesneden zelfklevers etiketteerde 1 ploeg 600 emmers met de hand op 8 uur tijd. Nu etiketteert een Langguth etiketteermachine 600 emmers in een half uur. Emmers worden handmatig aan- en afgevoerd. Een extra lange transportband zorgt voor een handige inplanting in de productieomgeving. De voorgesneden etiketten zijn verleden tijd. Nu worden de klevers aangevoerd op rol, een aanzienlijke besparing op etiketkosten.

Maandag geleverd, woensdag in testproductie. Erg vlotte installatie.

Makkelijk omstelbaar

De Langguth etiketteerder kleeft zelfklevende etiketten op emmers maar ook op hoekige containers. Die switch naar andere formaten kan makkelijk dankzij de automatische omstelling. Je stopt andere etiketrollen in de machine en laadt het geschikte programma (tot 300 programma’s voor verschillende formaten).

Naast al die opties heeft de labelmachine ook 4 types applicatoren om het etiket te bevestigen: kleine sticker op ronde emmer, buiketiket op voorzijde, rugetiket op achterzijde en een label-op-label applicator. Deze kleeft een extra label op het etiket met bijvoorbeeld barcode, batchnummer, … zeer handig voor traceerbaarheid.

Wil je rechtstreeks bijdrukken op je etiket, dan kan dat met een thermotransferdrukker (hier niet het geval, is een optie).

de klant

de klant

AkzoNobel

Schuilenburg bekijkt samen met de klant wat de machine moet kunnen en hoe die best wordt ingericht. Onze techniekers installeren, maken alles gebruiksklaar en leggen uit hoe alles werkt.

De machine

De machine

selfLAN 530

De Langguth selfLAN 530 is ontwikkeld voor verf- en vernisindustrie maar ook geschikt voor andere segmenten met emmers of conische containers.

de containers

de containers

type etiketten

Alle containertypes kunnen op eenzelfde machine worden gelabeld. Dankzij voorgeprogrammeerde instellingen krijg je altijd hetzelfde resultaat.

Emmers etiketteren bij Akzonobel met SelfLAN 530

met vlotte en snelle omschakeling | video copyright Langguth / Akzonobel

 

 

Bekijk onze services

Service

ADVIES

Wij kennen onze constructeurs en hun mogelijkheden door en door. Na grondige analyse van uw project krijgt u een realistische inschatting van impact en budget.

ADVIES

Service

SERVICE

Specifiek opgeleide techniekers installeren en onderhouden uw machines alsof ze van hen waren. Aparte unit of geïntegreerd in uw productielijn.

SERVICE

Service

TRAINING

Na installatie tonen wij uw operator hoe alles werkt en blijft werken. Een bezoek aan de faciliteiten van de machinebouwer is een optie.

TRAINING

Service

MAATWERK

Extra units maken wij op maat in ons atelier tot de beste oplossing voor uw project op punt staat. Merken worden gemixt voor het beste resultaat.

MAATWERK

Vragen over etiketteren?

Werner is van alle etiketteermarkten thuis. Van verfemmer over bierflesje tot jampot, you name it.

Contacteer Werner