• KOFFIE
 • INDUSTRIE
 • CONTACT
 • SERVICE
 • Perfect Moose Best New Product 2021

  Belgische melkschuimer valt in de prijzen

  Hoogste SCA schavotje voor de Moose

  Specialty Coffee Association SCA kroont Perfect Moose Greg tot Best New Product 2021. Hoedje af voor het Perfect Moose Team dat met alle liefde én met de hand de geautomatiseerde opschuimer vorm geeft onder het Dendermondse Schuilenburg-dak. Wij fier? Nog geen klein beetje.  

  Het is in de categorie ‘Commercial Coffee Preparations and Serving Equipment’ dat Perfect Moose Greg met de grootste vis aan de haal gaat. Deelnemers van alle hoeken van de wereld dongen mee naar deze prestigieuze erkenning ter verbetering van wereldwijde koffiekwaliteit. Design, innovatie en duurzaamheid… speelt allemaal een rol.

  In tijden van reisbeperkingen en handgel-overdoses (we schrapten het C-woord categoriek uit onze vocabulaire) besloot Specialty Coffee Expo de 2021 Awards voor de eerste maal online te organiseren.

  Perfect wat?

  Perfect Moose is de gepatenteerde opschuimmachine waarmee je, handenvrij, de drank van je keuze omtovert tot microfoam van top baristakwaliteit. Dankzij slimme technologie herkent Perfect Moose automatisch het type en de hoeveelheid die de barista doseert.

  Wat ooit begon in de – niet zo spreekwoordelijke – garage van Jan Adriaens is intussen uitgegroeid tot een begrip in de markt. Consistentere koffiekwaliteit en een vlottere workflow overtuigen baristas en managers, zelfstandige koffiebars en koffieketens over de wereld.

  Perfect Moose Greg is de geautomatiseerde steamer die je koppelt aan een professionele espressomachine.

  De klant spreekt, de Moose luistert

  Hoe de barista en de koffieklant het melkschuim op hun cappuccinootje het liefste hebben, verschilt van land tot land. Zo hebben Australiërs het graag ‘nice en runny’ terwijl we in de lage landen dan weer iets dikker schuim gewoon zijn.

  Dit daagde de Perfect Moose Rangers uit om Perfect Moose nóg flexibeler te maken en nu ook schuimtextuur en temperatuur aanpasbaar te maken (op help.perfectmoose.com lees je hoe dat zit). En dat klonk ook de SCA jury als muziek in de oren.

  De examenvragen

  De Specialty Coffee Association wilde vanalles weten, onder andere hoe Perfect Moose wil inspelen op trends in de markt. We sommen er enkele op:

  algemene koffiekwaliteit | de traditionele latte is de meest bestelde melkkoffie. Klanten verwachten steeds hogere kwaliteit.

  plantaardig in de lift | plantaardige alternatieven worden steeds populairder en zijn voor een barista moeilijker op te schuimen. Perfect Moose maakt dit haalbaar voor meer koffiezaken.

  c* | de pandemie heeft vele horecazaken opgezadeld met een personeelstekort. Perfect Moose zorgt voor een extra paar baristahanden en training is niet nodig. Tophygiënisch ook trouwens.

  takeaway trend | door het slanke design kan de autofoamer ook op smalle raamcounters en in mobiele koffietrucks.

  Over sustainability

  Koffiebars kunnen veel meer lokale melk gebruiken en milieubewuste keuzes maken. Omdat je perfect kan doseren wat je nodig hebt is er ook minder afval.

  Engineering, software ontwikkeling en assemblage gebeuren in eigen huis wat het productieproces helemaal transparant maakt. Sommige onderdelen worden vooraf geassembleerd in een lokaal maatwerkbedrijf waar mensen op eigen tempo meewerken aan het Perfect Moose-verhaal.

  Ook eens proberen

  Hoe dat nu voelt, een kannetje me*lk op een Moose zetten en hem zijn ding laten doen? Ik stond erbij en keek ernaar? Kan, maar je kan intussen natuurlijk ook je espresso’s maken, klanten bedienen, praatje maken…. En laat net dat nu precies de kracht van the Moose zijn. Handenvrij opschuimen kan je uitproberen in de Schuilenburg Coffee Campus – na afspraak.

  Neem contact